Mobiel internet informatie

Abonnmenten

Internet op de mobiele telefoon

Aangezien mobiel internet in opkomst is, bieden de telefoonproviders mobiel internet bundels die je aansluitend bij je abonnement kunt nemen. Deze bundels zijn meestal al te verkrijgen voor ongeveer €10,- per maand. Hoewel de meeste providers dit onbeperkt internet noemen, zit er meestal nog een limiet aan het aantal websites en bestanden dat je naar je mobiele telefoon kunt downloaden. Meestal is dit een limiet van 250 MB per maand.

De snelheid van deze bundels is bij alle providers zowieso GPRS snelheid. Echter bieden sommige providers ook snellere mogelijkheden. Zo bieden zij ook internet via het snellere UMTS of HSDPA.

Op dit moment bieden onder andere de volgende providers een aanvullende mobiele internet bundel:

Provider Naam van bundel Maximum snelheid Tarief per maand
Ben Ben internet altijd 128 Kpbs €9,95
KPN Surf&Mail 128 Kpbs €9,95
T-mobile Web’n'walk Pocket Internet Totaal 128 Kbps €9,95
T-mobile Web’n'walk Pocket Internet Totaal Plus 384 Kbps €19,95
Hi Eindeloos Online 128 Kbps €9,95

Om internet op uw mobiele telefoon te installeren moet u instellingen bij uw provider opvragen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Wapdirect.

Internet op de laptop

Internet op de laptop begint steeds populairder te worden. Dit komt door het feit dat vooral ondernemers snel even hun mail willen checken of op het internet willen. De limieten worden ook steeds hoger, in sommige gevallen zijn er zelfs géén limieten meer. Ook het feit dat een abonnement al vanaf ongeveer €15,- verkrijgbaar is speelt mee. Een deel van het aanbod staat in de volgende tabel:

ProviderNaam van bundelVerkrijgbaar vanaf (per maand)
KPNSnel Mobiel Internet €16,81
T-mobileMobiel internet
€19,95
VodafoneMobiel werken€46,07

Disclaimer

Wij controleren slechts af en toe de tarieven voor zowel internet op de mobiel als internet op de laptop. Hierdoor kunnen er na enige tijd afwijkende tarieven ontstaan. Ook kunnen wij per ongeluk foute tarieven neergezet hebben. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Sommige tarieven kunnen exclusief btw zijn, sommige inclusief bt.