Mobiel internet informatie

Mobiele TV

Televisie op je telefoon!

Sinds enige tijd is mobiele TV op het netwerk van KPN en Vodafone beschikbaar. Vanaf een tientje per maand is het al mogelijk om in de wachtkamer, in de trein of in je bed tv te kijken. Dit kan, mits je een telefoontoestel hebt die TV ondersteund.

De techniek is met reclamecampagnes geïntroduceerd, aangezien volgensonder andere KPN hier markt in zit. De gsm wordt namelijk steeds vaker gebruikt, waardoor ook mobiel TV een potentie heeft.

Echter zijn wij op dit moment nog niet overgehaald om mobiele televisie te gebruiken, aangezien er ook nadelen aan vastkleven. Bijvoorbeeld dat mobiel tv op dit moment slechts door een klein aantal telefoons wordt ondersteund, terwijl er genoeg andere telefoons zijn die andere leuke functies hebben die niet in de telefoons zitten die Mobiel TV ondersteunen.

Ook het kleine scherm is een nadeel. Uit onderzoek blijkt dat als er mobiel televisie gekeken wordt, dit nog het meest binnenshuis is. Conclusie is daarom dat wat ons betreft mobiel TV het dit jaar nog niet gaat worden aangezien er op dit moment slechts weinig toetsellen zijn die mobiele televisie ondersteunen. Terwijl er genoeg andere toestellen zijn die andere leuke functies ondersteunen die je niet op de gsm televisies hebt.